RALLY - EN BLANDING AF LYDIGHED OG AGILITY

En sjov sport Rally er en blanding af lydighed og agility, men den er knap så disiplinær som lydighed, og knap så vild som agility. Rally er sjovt, også for dem, der er kørt lidt sur i lydighed.

I denne sport, er det tilladt at agere og snakke med hunden igennem hele banen. Hund og fører gennemfører i deres eget tempo en bane med bestemte øvelser (10-20 øvelser, afhængig af niveauet). Det er tilladt at rose og opmuntre Der er ubegrænset kommunikation mellem hund og fører, det vil sige, at det er tilladt at rose, tale, opmuntre og klappe i hænderne eller på låret, mens banen udføres, det er dog ikke tilladt at klappe i hænderne eller på låret i ekspert og champion klasserne. Føreren må ikke berøre hunden eller give godbidder på banen og linen må på intet tidspunkt blive stram. Du og din hund skal have det sjovt Der lægges vægt på samarbejdet mellem hund og fører og det skal være tydeligt, at hund og fører har det sjovt og godt. Det er ikke tilladt, at komme med højlydte eller truende kommandoer eller udvise skræmmende adfærd.Der kræves ikke en perfekt 'plads'-position - hunden skal bare være indenfor en halv meter fra førerens venstre side. Skævsidning på op til 45 grader, er også tilladt.

Du kan gå til prøve, hvis du ønsker det Hvis man ønsker at gå til prøve, skal hunden være fyldt 10 måneder. Der findes begynder-, øvet-, ekspert- og champion-klasser herudover kan man blive superchampion. Oprykning til øvet klasse kræver, at man har bestået begynderklassen med mindst 70 point ud af 100 mulige, tre gange hos mindst to forskellige dommere.

Videre til ekspertklassen Oprykning til ekspertklassen kræver, at man har bestået øvetklassen med mindst 85 point ud af 100 mulige, tre gange hos mindst to forskellige dommere, eller har bestået øvetklassen én gang med 100 point.

Championklassen Oprykning til champion-klassen kræver at man har bestået ekspertklassen med mindst 95 point ud af 100 mulige tre gange, eller har bestået ekspertklassen én gang med 100 point. Superchampion For at få titlen

Superchampion, skal man vinde klassen med min. 97 point ud af 100 tre gange under mindst to forskellige dommere.


http://www.rally-lydighed.dk/

Her kan du finde de de forskellige øvelser, der findes.